MARKETINGTERMEN UITGELEGD

MARKETINGTERMEN UITGELEGD

Wat is affiliate marketing?

Samenwerking
Door samen te gaan werken met een aantal andere websites die jouw producten door bijvoorbeeld een advertentie of andere vormen van promotie ook via hun website gaan aanbieden, kun je erg snel je doelgroep vergroten.
Twee mogelijkheden

Een website van een derde partij, die uiteraard past bij wat jij verkoopt, kan bijvoorbeeld een link plaatsten op zijn/haar website. Als dat leads of verkopen oplevert, betaal je die derde partij een commissie. Dat kan uiteraard ook omgekeerd. Als jij op jouw website passende producten van anderen promoot en daarmee leads of verkopen creëert, kan dat een goede manier zijn om met je website extra inkomsten te genereren.

Affiliate marketing moet je natuurlijk niet klakkeloos op ieder mogelijke website gaan doen. Ook hier zit een strategie achter. Je zult websites moeten vinden die genoeg bezoekers hebben, betrouwbaar zijn en vooral bij jouw corporate story passen. Het beeld dat de andere website oproept zal ergens een raakvlak moeten hebben met het beeld dat jouw bedrijf oproept. Anders breng je je klanten in verwarring. Wij kunnen een voor jouw passende affiliatestrategie opzetten en uitwerken.

Terug